Kontorirottide võidujooks tõi tänavatele 60 lõbusat võistkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniline vanalinnapäevade raames toimuv heategevuslik kontorirottide võidujooks tõi tänavatele sadu noori kontorirotte. Lastekodulaste toetuseks koguti 100 000 krooni.

Võidujooksu korraldava organisatsiooni JCI Tallinn projektijuht Kersti Sibul on rahul: «Kui mullu võttis Tallinnas võidujooksust osa 53 võistkonda, siis täna juba 60.»

Tallinna ja Tartu Rat Race'i osavõtutasudega toetatakse juba viiendat aastat SA Eesti Lastefondi kaudu lastekodulaste kõrgkooliõpinguid. «Nende toetuseks on kogutud juba üle 100 000 krooni,» ütleb Sibul.

Võidujooksu reeglite kohaselt peab igal võistlejal olema käes mapp ja mobiiltelefon, jalas spordijalatsid. Kontorikostüümi või -ülikonna osas korraldajad nii ranged ei olnud ja seetõttu pakkusid jooksust osavõtjate fantaasiarohked kehakatted pealtvaatajatele ohtralt silmailu.

«Me lendame konkurentidest lihtsalt üle,» lubasid Tallinna Tehnoloogiakeskuse Katuse-Karlssonideks rõivastunud meeskonnaliikmed. «Meil on kõigil töökorras propellerid seljal!»

Stardi eel sai iga tiim Raekoja platsi kontserdilava eest läbi käia ning end publikule näidata. Avapaugu andis Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann. Lõbusa seltskonnana jooksurajale läinud kontorirottidel tuli distantsil läbida ka kaks üllatustakistust, millest üks - batuuditorudest läbipugemine - Olde Hansa keskaegsetes kostüümides neidudele ülejõu käivaks osutus.

«Otsustasin küll proovida, kuid kui oli selge, et edasi ma selles riietuses ei pääse ja kui jätkan, tuleb batuut tühjaks lasta, loobusin,» lõkerdas emand Inghel.

«Meie eest läbis takistuse isand Aimarius,» lisas võistkonnakaaslane emand Katariina. «Meie eesmärk oli jääda jooksu lõpuni ilusateks ja väärikateks. Aga muidu polnud nendes rõivastes joosta sugugi keeruline,» lisas Inghel.

«Ütleme nii, et ilm meie kuube ei soosinud,» ohkas aga Reformierakonna võistkonna koosseisus distantsi paksus oravakostüümis läbinud noormees. «Aga trenni on tehtud, vorm hea. Sauna ei pea küll tükk aega minema!»

«Ei, sportlikku viha ei tekkinud,» kinnitas jooksu teiste ees pika edumaaga võitnud Rainis Mitt kindlustusfirmast KindlustusEst (ta võitis jooksu ka kaks aastat tagasi). «See oli meelelahutusüritus. Lihtsalt läks nii!»

Eestis korraldatakse populaarset meelelahutuslikku heategevusüritust Rat Race juba 2002. aastast alates. 2009. aastal osales Tallinnas, Tartus ja Rakveres 111 võistkonda, kokku 555 kontorirotti. Tänavu on joostud Tallinnas, Tartus ja Jõhvis. Rakveres toimub kontorirottide võidujooks linnapäevade raames 11. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles