PPA koondab ligi 100 ametnikku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politsei
Eesti politsei Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Politsei- ja piirivalveamet koondab tänavu ligi 100 töötajat, et tõsta tänavapolitseinike palku ja panna piir nende töölt lahkumistele.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on eesmärk hoida kokku 4,8 miljonit eurot, et tõsta patrull- ja piirkonnapolitseinike ning piirivalvurite miinimumpalka praeguselt 775-lt eurolt 900 euroni. «Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal, kus töötavatele politseiametnikele maksame lisaks regioonitasu, tähendaks see 1050 euro suurust miinimumpalka,» märkis Vaher.

«Peadirektorina olen ma veendunud, et enam kui 5000 töötajaga asutuses on selline kokkuhoid saavutatav, kuigi vajab kahtlemata planeerimise ja juhtimise tunduvalt õhemaks muutmist ning tööprotsesside võimalikult lihtsaks tegemist. See võib tähendada ligi 100 töötaja koondamist lisaks neile 150 inimesele, kelle võrra meie koosseis aasta jooksul tõenäoliselt nagunii väheneb,» sõnas Vaher.

Kes täpsemalt koondatakse, selgub järgnevatel kuudel, aga eelkõige on kavas koosseisu kokku tõmmata planeerijate, koordineerijate ja juhtide seast ehk lihtsalt öeldes kabinetitöötajatest.

Aprilli alguses tutvustavad prefektid ja peadirektori asetäitjad juhtkonnale oma esialgset visiooni, kuidas nende hinnangul palgatõusuks vajalikku kokkuhoidu saavutada. «Muudatuste sisu ja koondatavate hulk on plaanide kohaselt selge hiljemalt 1. septembriks, politseiametnike palgatõus rakenduks hiljemalt 1. jaanuarist 2015,» ütles Vaher.

PPA juht tõdes, et asutuse töötajate arv on viimastel aastatel pidevalt vähenenud. «Täna on meil ligi 600 inimest vähem kui nelja aasta eest ning 2014. aastal on oodata taas ligi 150 politseiniku lahkumist. Peamiselt lähevad ära tänaval töötavad politseinikud, kes kõige otsesemalt turvalisust loovad,» nentis ta.

«Me peame suutma sellisele lahkumisele piiri panna ning muutma patrull- ja piirkonnapolitseinike töö prestiižseks, et aktiivsed targad noored inimesed tahaks tulla politseikooli õppima ja meile tööle ning praegused head töötajad tunneks end kindlalt,» põhjendas Vaher muudatuste vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles