Tartu mehed tahavad katta linna targa võrgustikuga

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Lulla (vasakult), Silver Bohl ja Gert Post on sõpruskond, kes püüab turule tulla linnaruumi targa võrgustiku lahendusega, mis aitaks leida nii ekslema sattunud vanaemasid kui varastatud jalgrattaid. Võrgustiku ehitamiseks kasutatakse blutooth-kiibiga ja antenniga trükiplaate, mida Post käes hoiab.
Taavi Lulla (vasakult), Silver Bohl ja Gert Post on sõpruskond, kes püüab turule tulla linnaruumi targa võrgustiku lahendusega, mis aitaks leida nii ekslema sattunud vanaemasid kui varastatud jalgrattaid. Võrgustiku ehitamiseks kasutatakse blutooth-kiibiga ja antenniga trükiplaate, mida Post käes hoiab. Foto: Margus Ansu

Kui tartlane Gert Post möödunud suvel sõbral Kalamajas külas käis, oli sealset asumit tabanud just suur jalgrattavarguste laine. Sõbra mure pani Posti peas idanema idee, millest tänaseks on välja kasvanud idufirma Heimdallr Smart Networks.

«Kalamajast pihta pandud rattaid ei saadudki kätte. Statistika järgi varastatakse Inglismaal igal aastal üle 100 000 jalgratta ja neist tagasi saadakse vaid 7000. Kõigest seitse protsenti! Politsei andmetel on Tartu Eesti jalgrattavarguste pealinn.»

Need on vaid mõned Posti loetletud faktid, mille tõttu ta usub, et tema loodud idufirmale on turgu ja sellest võib tulevikus kasvada midagi väga suurt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles