Ligi ja Reinsalu sõnelesid katteallikate ja alkoholiaktsiisi üle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi (vasakul) ja Urmas Reinsalu jäid eile eri meelt selles, kas uue võimuliidu antud lubadused ei aja mitte riigieelarvet tasakaalust välja. Foto on tehtud valitsuse pressikonverentsil 2012. aastal.
Jürgen Ligi (vasakul) ja Urmas Reinsalu jäid eile eri meelt selles, kas uue võimuliidu antud lubadused ei aja mitte riigieelarvet tasakaalust välja. Foto on tehtud valitsuse pressikonverentsil 2012. aastal. Foto: Andres Haabu

Praeguse koalitsioonivalitsuse viimasel pressikonverentsil sattusid jagelusse Isamaa ja Res Publica Liidu juht, kaitseminister Urmas Reinsalu ja reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi, kes ei leidnud ühist keelt uue koalitsiooni lubaduste rahastamise ja aktsiisitõusu küsimustes.

Reinsalu võttis sõna pärast seda, kui Ligi oli pikalt rääkinud uue koalitsiooni lubaduste rahastamisallikatest. «Kuulasin siin oma vana hea sõbra Jürgeni juttu. Kui rääkida valikutest, mida uus koalitsioon plaanib, siis seesama mees minu kõrval palus kuu aega tagasi olemasolevate numbrite pealt ministeeriumidel kokku võtta 50 miljonit eurot, sest raha ei ole ja majanduse väljavaated on tõsised,» meenutas ta.

«Nüüd mulle tundub, et Buratino ja kass Basilio on kuldmünte leidnud ja lähevad Lollidemaale neid istutama. Ja see asi pole naljakas,» lausus Reinsalu. Tema sõnul on probleem praegu selles, et kevadist majandusprognoosi veel käes pole, aga otsused kulude kohta on kiiresti langetatud ja nüüd tuleb nendele leida tulude pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles