Erilise hoo tõi fotode kombineerimine

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Sparre võidutöö idee tuli hetkega, teostus võttis aga mitu kuud, mille sisse mahtus paar nurjunud katset ja mõned kompromissid.
Külli Sparre võidutöö idee tuli hetkega, teostus võttis aga mitu kuud, mille sisse mahtus paar nurjunud katset ja mõned kompromissid. Foto: Külli Sparre

Sel nädalal kuulutati välja Sony ülemaailmse fotokonkursi parimad kümnes kategoorias. Enam kui 70 000 osaleja seast välja valitud võitjate hulgas on ka üks eestlane – kontseptuaalse foto kategooria võitja Külli Sparre sürreaalse fotoga «Päästeoperatsioon».

Sparre saavutus on seda märkimisväärsem, et tegemist pole professionaalse fotograafi, vaid harrastajaga, kes pildistanud vaid mõne aasta.

«Algus ei olnud küll eriti tormiline ja väga tõsiselt ma seda kohe ei võtnud,» meenutab Sparre esimesi samme fotograafias, «miski mind pilditegemises siiski köitis, nii et jäin katsetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles