Idufirmade arendamine läks Arengufondile kiirustades

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi nõukogu liikmed Ivi Eenmaa (vasakul) ja Tea Varrak väljendasid mõistmatust, miks kaasati Arengufond teisi alternatiive kaalumata ning olid vastu sellele, et üleandmine korraldati nõukogu seljataga.
EASi nõukogu liikmed Ivi Eenmaa (vasakul) ja Tea Varrak väljendasid mõistmatust, miks kaasati Arengufond teisi alternatiive kaalumata ning olid vastu sellele, et üleandmine korraldati nõukogu seljataga. Foto: Peeter Langovits

Koosolekute protokollid näitavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogus valitsevaid pingeid ja  usaldamatust.

Arengufondi rahastamisotsuse tagant paistab majandusministeeriumi asekantsleri Ahti Kuninga ja tema hea sõbra, Arengufondi tegevjuhi Pirko Konsa omahuvi. Otsusega seotud osapoolte jutt on muutlik ja vasturääkiv.

Mullu 11. detsembril kogunes Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu, kus muuhulgas oli päevakorras Start-up Eesti programmi tegevuse osaline üleandmine Arengufondile. Sisuliselt tähendab see, et EAS rahastab Arengufondi idufirmade kasvatamisel 2015. aasta suveni 480 000 euroga. Kui see kujuneb edukaks, saab programmi eelarveks 2020. aastani seitse miljonit eurot. Kuna tegu on siiski EASi rahaga, jääb ka vastutus sihtasutusele ning kokkuvõttes selle nõukogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles