Ivar Tallo: rikutud tabud

Ivar Tallo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo.
Ivar Tallo. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Andrus Ansipi juhitud valitsust ilmestas stabiil­suse taotlus iga hinna eest ja selle stagna valguses on praegused koalitsiooni loomisel välja käidud seisu­kohad peaaegu revolut­siooni­lised, arvab avaliku halduse asjatundja Ivar Tallo.

Eelmise nädala oota­matud sündmused tunduvad olevat liikuma lükanud rohkem kui kümme aastat seisnud vee. Uudised valitsuse ümberkorraldustest on positiivselt huvitavad, sest paistab, et Andrus Ansipi lahkumisest tekkinud segadus on hakanud lagundama riigivalitsemises hõlmanud poliitilist konsensust.

Selle sajandi Eesti poliitika­elu iseloomustasid põhimõtted, mis tundusid olevat muundunud normiks. Nende vaidlustamist peeti ortodoksia rikkumiseks sarnaselt sellega, nagu viimaste sündmuste valguses meie idanaabrite hulgas on suur hulk inimesi, kes ilmekalt Putini ainuõigusesse usuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles