Hanno Tomberg lahkub rahvusringhäälingu juhatusest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Tomberg.
Hanno Tomberg. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Hanno Tomberg teatas täna rahvusringhäälingu (ERR) nõukogule, et tahab 1. juunist omal soovil ERRi juhatuse liikme kohalt lahkuda.

ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles rahvusringhäälingu raadiouudistele, et ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa peab nüüd tegema nõukogule ettepaneku uue juhatuse liikme ametisse nimetamise kohta.

Samuti lepiti Uudelepa sõnul täna kokku, et juhatuse esimees Margus Allikmaa esitab järgmisel nõukogu istungil oma nägemuse, kuidas juhatust edasi arendada, sest uute liikmete esitamine on tema pädevuses, juhatuse esimehe esitatud liikmekandidaadi kinnitab ERRi nõukogu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Uudelepp ütles, et Tombergi lahkumise põhjuseks olid erimeeldused rahvusringhäälingu personalipoliitikas.

«Ootus on, et juhatusse tuleks vähemalt sama tugev tegija kui Hanno Tomberg on, nõukogu oli tema tegevusega väga rahul, tegemist on tõelise spetsialistiga, kuid samas on ka selge, et kui inimene kirjutab ise avalduse, milles ta soovib lahkuda, siis saab nõukogu selle ainult teadmiseks võtta,» rääkis Uudelepp.

Järgmine nõukogu istung toimub aprillis.

Praegu kuulub lisaks Allikmaale ja Tombergile ERRi juhatusse veel Joel Sarv. Alates 2007. aastast, mil Eesti Televisioon ja Eesti Raadio ühendati ning rahvusringhääling tekkis, on Allikmaa kõrvalt asutuse juhatusest lahkunud neli liiget: Urmo Männi, Tiina Kaalep, Jaak Raie ja nüüd Hanno Tomberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles