Tallinna muusikanädalal aeti punkpoliitikat

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmete Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina avalik intervjuu vältas ligi tund aega.
Pussy Rioti liikmete Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina avalik intervjuu vältas ligi tund aega. Foto: Liis Treimann

Kuuendat korda toimuva Tallinn Music Weeki üheks kõrghetkeks võib pidada ürituse eilset avakonverentsi, kus esinesid president Toomas Hendrik Ilves ning protestipunki viljeleva Pussy Rioti liikmed Nadež­da Tolokonnikova (24) ja Maria Aljohhina (25).

Balti- ja Põhjamaade suurima talendifestivali asjaosaliste koduks saanud Nordic Hotel Forumi konverentsisaalide esine fuajee täitub reede hommikul hetkedega. Delegaatide seas, keda on kohal nii Eestist kui ka välismaalt, on promootoreid, agente, plaadifirmade esindajaid, ajakirjanikke ja fotograafe. Enamik neist, eriti kaugemalt pärit, kinnitab üksmeelselt, et tulid esimest korda Eestisse eelarvamusega, kuid juba esmamulje purustab kõik, milleks valmis oldi. Tallinn oma ilus lummab kõiki. Nii ütleb Postimehele Ühendkuningriigist viiendat korda muusikanädalale tulnud muusikaajakirja Clash toimetaja Si Hawkins.

Nädala avakonverents on neile, kes festivalikarussellil aastaid tiirelnud, väga oluline. Mõelda vaid – võõrustajamaa oma riigipea tuleb ja avab selle igal aastal vägagi tähendusrikka kõnega. Presidendi toetus mitmekülgse muusikaskeene elushoidmisele ja arendamisele on suur asi. Pole ime, et peakorraldaja Helen Sildna on Eesti ristinud uueks Islandiks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles