Võidu sild ehitatakse lahtikäivaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidu sild ehitatakse eeloleval suvel niimoodi ümber, et vajadusel on võimalik selle üks osa üles tõsta ja suuremad laevad pääseksid Atlantise ette ka suurveega.
Võidu sild ehitatakse eeloleval suvel niimoodi ümber, et vajadusel on võimalik selle üks osa üles tõsta ja suuremad laevad pääseksid Atlantise ette ka suurveega. Foto: Artur Kuus

Et kevadised suurveed ei lükkaks Pegasuse ja tänavu Emajõele toodava uue suure lõbusõidulaeva hooaja algust poolde suvesse, plaanib linn ehitada Võidu silla ühest otsast lahtikäivaks.

Linnamajandusosakonna juhataja Rein Haak ütles, et kuna Võidu sild läheb tänavu suvel nagunii remonti, otsustati lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. «See, et suuremad laevad Võidu silla alt kõrge veetasemega läbi ei mahu, on ammu teada, ning kuna juulis-augustis pannakse sild remondi tõttu nagunii kinni, on võimalik ka suur sillaplaat lahtikäivaks muuta.»

Silla ümberehitusel võetakse eeskuju Peterburi lahtikäivatest sildadest, mis on oma töökindlust tõestanud sajandeid. Tööde ajaks tulevad Tartusse Peterburi insenerid ja ehitajad. Konsulteeritud on ka sillaehitustele spetsialiseerinud K-Mos­ti töötajate ning Tallinna tehnikaülikooli teadlastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles