Kadriorg saab uue keskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeritav ala jääb Kadrioru pargi lähedusse.
Planeeritav ala jääb Kadrioru pargi lähedusse. Foto: Peeter Langovits

Kesklinna halduskogu kiitis 8. juuni töökoosolekul heaks Petrooleumi 6/Nafta 1 kinnistu detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada sinna Kadriorgu keskuse. Praegu asumil keskus puudub. 

Kesklinna vanema Aini Härm i sõnul on planeeritud hoonete eskiisi autor Pekka Helin Soome arhitektuuribüroost Helin & Co Architects arvestanud piirkonna eripära ning miljööväärtuslike puitasumite lähedust.

«Planeeritav keskus ei kahjusta Kadrioru habrast linnaruumi, vaid lisab uue inimkeskse mõõtme,» selgitas Härm.

Hooned on kavandatud eluruumideks, büroodeks, majutus-,  toitlustus-, meelelahutus- ning kaubandusettevõtetele, spaale ja vabaajakeskusele.

Hoonete otstarbe valikul arvestati naabruses asuva ja jõudsalt kasvava elamupiirkonna vajadusi. Uus keskus parandab ja mitmekesistab pakutavate teenuste kvaliteeti ning suurendab piirkonna väärtust. Keskuse asukoht ja läbimõeldud teenuste valik muudavad selle ligitõmbavaks turistidele.
Kadrioru keskuse terviklikkus on oluline element vana sadamaala kasutusele võtmiseks.

Planeeritud ala asukoht linnakeskuse lähedal, Kadrioru pargi ning mere vahel, kavandatava Põhjaväila ääres ja kõrgetasemeliste majutuskvartalite kõrval on väärtuslik.

Kompleksi kõrgus on kohandatud ümbritseva hoonestusega. Üksikhoonete asukoha valikul on arvestatud naaberkruntidel olevate või sinna kavandatud hoonete paigutust. Planeeringualale on ette nähtud rajada kõrghaljastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles