Noored filosoofid mõtlevad vanu mõtteid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatuhanded lähevad, aga tänapäeva noored Oto Tuul ja Marta-Liisa Talvet tegelevad samade probleemide ja mõtetega kui antiikaja filosoofid.
Aastatuhanded lähevad, aga tänapäeva noored Oto Tuul ja Marta-Liisa Talvet tegelevad samade probleemide ja mõtetega kui antiikaja filosoofid. Foto: Kristjan Teedema

«Kui öeldakse, et filosoofia on midagi väga ebapraktilist, siis ei, filosoofia on väga elus valdkond, seda saab ka igapäevaselt rakendada,» on filosoofiaolümpiaadi võitja Oto Tuul (19) veendunud.

Treffneri gümnaasiumis filosoofiat õppinud noormees rääkis, et ta näeb selle aine mõju nii enda kui teiste õpilaste peal. «See arendab tohutult mõtlemisvõimet. Niipalju kui ma enda peal ja ümberringi seda mõju näen – see annab ka tolerantsema suhtumise erinevatesse seisukohtadesse,» kinnitas Oto Tuul.

Ka Härma gümnaasiumi 9. klassi neiu Marta-Liisa Talvet (16), kes sai samal olümpiaadil teise koha, on Tuulega nõus. «Hästi tähtis on väga avatud mõtlemine, oskus asju näha natuke teise nurga alt,» arvas tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles