Henrik Roonemaa: Rodriiges Hiietamme allakäik

Henrik Roonemaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Erakogu

Rodriiges Hiietamm oli aasta otsa uskumatult õnneliku käega mees. 2011. aasta augustis võitis ta Face­booki-mängus kaks uhiuut iPhon­e 4 pilti, seejärel õiguse olla pildil koos vahva roosa käekotiga. Järgnesid edukad osalemised terves reas «jaga ja laigi» tüüpi Facebooki-kampaaniates ning veel 2012. aasta juulis võitis ta Suure Luige Delfiinide reisimängu võitja aunimetuse.

Viimased aasta otsa on Hiietammel palju kehvemini läinud, sest imaginaarne e-turundusfirma Dream On OÜ, mis neid mänge korraldas, on ka tegevuse soiku jätnud. Tuntud firmade suured ja tihti piinlikud jagamise ja laikimise kampaaniad Facebookis on oma aja ära elanud ning Dream On OÜ vaimukad paroodiad sellele samuti.

Küllap mäletavad paljud, millise hooga käis just aasta-paar tagasi Facebookis firmade vahel võitlus selle nimel, et oma lehtedele vahendeid valimata võimalikult palju laikijaid saada. Kõige suurem iroonia seisneb aga hoopis selles, et Facebook muutis vaikselt reegleid ning endale kampaaniatega kümneid tuhandeid jälgijaid ostnud firmadel on nüüd valida, kas loobuda Facebookist üldse või hakata maksma iga kord, kui nad tahavad oma jälgijatele midagi teatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles