Roheline ja kuum

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe lõhesalat: ka sibul, spargel ja hernekaunad on ses salatis pannilt läbi
 käinud.
Soe lõhesalat: ka sibul, spargel ja hernekaunad on ses salatis pannilt läbi käinud. Foto: Mihkel Maripuu

Mis on ühtaegu toitev ja täitev ning tervislik ja vitamiinirohke? Muidugi soe salat. Laulasmaa spaa restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll seadis kokku paar mahlakat kooslust, kus muu hulgas annavad tooni särtsakad Aasia maitsed.

Wicca restorani peakokk Angelica Udeküll võib talviselt toitvate ja kevadiselt värskete soojade salatite ideid puistata lugejate ette hoobilt kümneid, sest sõltumata aastaajast on salatid üks tema meelissööke ning igasugune roheline ja lilleline kokanduslikke lemmikteemasid. Tema juhatamisel tegutseva restorani nimigi on paljutähenduslik: vanal Inglismaal kutsuti wicca’ks taimetarka – selle leidis ta juhuslikult raamatust «Taimede vägi», kui söögikohale nime otsimine parasjagu käsil oli.  

«Kombineerimisvõimalusi on salatites tohutult ja loominguline lähenemine täiesti asjakohane. Ja no vaadake seda kõike,» ütleb Udeküll, osutades õhinal värskete rediste, porgandite, idandite, spargli ja võrsete kuhjakestele lõikelaual. Kohe-kohe on see roheline veel suuremas külluses käepärast ja hea ka sooja salatisse pista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles