Lasteaiajärjekord ei tohi olla lõputu

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese Trevori isa Renee Püvi ei saanud pojale mõistliku aja jooksul lasteaiakohta ja sestap ei jäänud tal muud üle kui pöörduda kohtusse. Püvi nõuab vallalt sisse ka lapse eralasteaiale kulunud lisasummad.
Väikese Trevori isa Renee Püvi ei saanud pojale mõistliku aja jooksul lasteaiakohta ja sestap ei jäänud tal muud üle kui pöörduda kohtusse. Püvi nõuab vallalt sisse ka lapse eralasteaiale kulunud lisasummad. Foto: Liis Treimann

Kui pikk on mõistlik aeg lasteaiakoha ootamiseks, riigikohus ei täpsustanud, kuid üleöö koha nõudmine pole nende hinnangul siiski õigustatud.

Riigikohtu põhiseaduslikkuse kolleegium sai äsja maha kahe lasteaiajärjekordi puudutava otsusega: ühelt poolt kuulutasid nad lasteaiakoha järjekorra iseenesest normaalseks nähtuseks, teisalt peab laps saama lasteaeda mõistliku aja jooksul.

Kolleegium ei täpsustanud, mis see mõistlik aeg ikkagi on, ja sestap pole sugugi välistatud, et riigikohtu halduskolleegium määrab tulevikus ka selle aja pikkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles