Leht: arst soovitas vene keeles rääkinud patsiendil Venemaale sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: Panther Media / Scanpix

Perearstiga vene keeles rääkinud patsiendi väitel soovitas doktor tal abi saamiseks Venemaale sõita, arsti väitel ei ole ta midagi sellist öelnud, vahendas postimees.ru.

Violetta ütles MK Estoniale, et tavaliselt räägib ta oma perearstiga eesti keeles, aga viimati oli ta haige ja kuna oma vaevusi oli parem selgitada emakeeles, rääkis ta arstiga vene keeles. «Doktor Mare Kookmaa ütles mulle selle peale, et ta ei räägi vene keeles. Ta ütles mulle, et te elate Eestis, kus on riigikeel eesti keel,» rääkis Violetta.

Seejärel kutsus Kookmaa teise arsti, kes rääkis Violettaga vene keeles. «Kookmaa ütles selle peale veel «Sõitke Venemaale ja rääkige seal vene keeles»,» lausus patsient.

Kookmaa sõnul ei keeldunud ta vene keeles rääkinud patsienti ravimast ning probleemid tekkisid keelebarjäärist.

«Ma ei räägi väga hästi vene keelt, kuna olen pärit Lõuna-Eestist, kus on venelasi vähem. Ma ütlesin patsiendile, et ma ei räägi vene keelt, seejärel soovitas ta mul tõlgi võtta. Ma soovitasin tal pöörduda vene keelt kõneleva arsti poole,» rääkis Kookmaa.

Kookmaa sõnul ei vasta tõele väide, et ta soovitas patsiendil sõita Venemaale ja seal vene keeles rääkida. «Ma ütlesin lihtsalt, et Venemaal räägitakse vene keeles ja Eestis eesti keeles,» sõnas Kookmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles