Suurfirmade ootused on ettevaatlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

SEB Balti riikide suurettevõtete finantsjuhtide uuring näitab ettevaatlikku optimismi, samas on Eesti firmad oma prognoosides lõunanaabritest konservatiivsemad. Peamised murekohad on Balti suurettevõtetel samad – nõudlus, tööjõukulud ja toormaterjali hinnad.

Läti ettevõtete esindajate meelestatus on kõige optimistlikum: neist 57 protsenti hindas oma ettevõtte äritingimusi soodsaks ja stabiilseks. Leedus jagas sama arvamust 52 protsenti finantsjuhtidest. Samas Eestis oli enam neid, kes pidasid ärikeskkonna olukorda keskmiseks (53 protsenti) ja optimiste oli lõunanaabritest vähem, vaid 37 protsenti.

69 protsenti küsitletud ettevõtetest hindas oma finantsseisu väga heaks. Kõrge hinnang osutab kriisi ajal rakendatud meetmete tulemuslikkusele, kuna finantsolukorra stabiliseerimine oli mõnele ettevõtjale ellujäämise küsimus. Siiski tõdes kaheksa protsenti Balti suurettevõtetest, et nende finantsolukord on hetkel nõrk, ja 23 protsenti pidas olukorda rahuldavaks, mis näitab, et kriisijärgsed positiivsed suundumused pole veel toonud kaasa täielikku taastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles