Noorust viib edasi uus galerist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Viin tegutseb aprilli esimesest päevast Nooruse galeriis, mille põhisaalis saab praegu vaadata Tartu kõrgema kunstikooli maalingute osakonna korraldatud rahvusvahelise seminari-töötoa «Kruiis Tartu» tulemusena valminud näitust.
Kristina Viin tegutseb aprilli esimesest päevast Nooruse galeriis, mille põhisaalis saab praegu vaadata Tartu kõrgema kunstikooli maalingute osakonna korraldatud rahvusvahelise seminari-töötoa «Kruiis Tartu» tulemusena valminud näitust. Foto: Margus Ansu

Aprilli esimesest päevast alates on Tartu kõrgema kunstikooli galerii Noorus galeristi ametis Kristina Viin. «Iga päev on olnud väga huvitav, sest käib erinevaid, põnevaid tüüpe,» ütles ta.

Kõik ei olegi kunstitudengid, kes Riia 11 hoone esimesel korrusel valgusrikkas suures saalis ja keerulises remontimata keldris välja pandud kunstist osa saamas käivad. Vastne galerist rääkis kahest vastandlikust värvikast külastusest.

«Tavaline näitusekülastaja vaatab suhteliselt kiiresti kõik läbi ja saab üldmulje. Ta kuulab ja vaatab ka videoid, aga ei tee seda põhjalikult,» ütles Kristina Viin. «Aga näiteks Priidu Beier oli siin kolm tundi. Ja see ei ole veel kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles