Algas kunstiakadeemia tulevase hoone arhitektuurivõistlus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suva sukavabriku tootmishoone Kalamajas, mis saab tulevikus Eesti Kunstiakadeemia uueks koduks.
Suva sukavabriku tootmishoone Kalamajas, mis saab tulevikus Eesti Kunstiakadeemia uueks koduks. Foto: Andres Haabu

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga (EKA) kuulutas välja arhitektuurivõistluse ülikoolile vajaliku hoonekompleksi rajamiseks Kotzebue tänavale.


Konkursi eesmärgiks on ideelahendusena luua Eesti Kunstiakadeemiale tänapäevane, kunstikultuuri arengut ning õpetuse sünergeetilisust toetav ja üliõpilasi ning õppejõude loominguliselt inspireeriv ühine keskkond ajaloolises E. Habermanni projekteeritud vabrikuhoones, kus kõik akadeemia liikmed on ühe katuse all, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ideekonkursi kvalifitseerimisdokumentide ja võistlustööde esitamise tähtaeg on 30. juuni 2014 ja võitjad on kavas välja kuulutada hiljemalt septembris, ideekonkursi preemiafond kokku on 40 000 eurot.

Ligikaudu 11 500 ruutmeetri suuruse hoonekompleksi projekteerimiseks korraldatava hankemenetluse teine etapp on kavas välja kuulutada vahetult peale ideekonkurssi. Õppetegevusega plaanitakse uues asukohas alustada 2016. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles