Michael Jackson ja kokakoola­sõjad

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Männisalus, kliiniku vahetus läheduses liigub üks imelik vari. See on popgeenius Michael Jackson, päikeseprillid ees ja mähis ümber pea. Ta on tulnud iluoperatsioonilt. Aprilli lõpp, 1984, California – taevas on helesinine. 

Sellele operatsioonile sattus ta pärast mõni kuu tagasi Pepsi reklaami tehes juhtunud õnnetust. Kuues duubel, Jacksoni «Billie Jeanist» tehtud Pepsi-reklaamiversioon sõnadega «You’re awhole new generation» mängib. 3000 fänni ees esinev Michael Jackson valmistub just tantsides trepist alla liikuma, kui pürotehnika plahvatab. Laulja ei lase sellest end segada ja liigub sujuvalt trepist alla. Kes vaatab sellest sündmusest videosalvestust, võib näha, et Jacksoni peast tõusevad sõna otseses mõttes leegid, millest ta ise kohe aru ei saa ja teeb veel mõned tantsusammud. Kui põleng tekkidega kustutatakse, on näha, et tema juustesse on põlenud katoliku munkade tonsuuri meenutav auk. Jackson Pepsit õnnetuse pärast kohtusse ei kaevanud, vaid lasi ehitada põletushaavade raviga tegeleva haiglasopi, mida pärast tunti Michael Jackson Burn Centerina.

Michael Jacksoni ja Pepsi vahel sõlmiti reklaamileping 1983. aasta lõpus ja see kehtis koos kahe uuendamisega terve aastakümne. Algse lepingu eest maksti Jacksonile viis miljonit dollarit ja niimoodi ei olnud varem ühtegi popmuusikut ja kaubamärki seotud. Sellest on räägitud kui kõikide hilisemate integreeritud turunduskampaaniate verstapostist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles