Sass Henno: valmistume rahulikult sõjaks

Sass Henno
, Kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sass Henno
Sass Henno Foto: SCANPIX

Rahu. Sõda tuleb. Millal ja millistel territooriumitel, on veel lahtine. Ja kui keegi ärritus, siis ütlen ära, et nende kolme tõe eitamine on halvim, mis meie territooriumil juhtuda saab.

Ma toetun ajaloolisele tõenäosusele, mis pole meile iial pidevat rahu pakkunud, ohumärkidele geopoliitilistes arengutes, mis pole viimase paarikümne aasta jooksul olnud nii lähiteravad, ning meediamonitooringule, kus näen, kuidas meie tänased poliitilised liitlased 16. nädala keskel «toonitavad sügavat muret» sellepärast, et lahingvalmiduses väed on Ukraina piiri lähedal, mitte näiteks sellepärast, et idast juhitud ja rahastatud eriüksused vägivallatsevad Ukraina territooriumil.

Mida me saame teha? Kõigepealt peame vältima Eesti sotsiaalsete inimrühmade konflikte. Meil on 200 000 venekeelset lähedast inimest, kellest tegelikult enamik on väga lahedad. Nad on meie riigi suhtes sama kriitilised kui eestlased ise, mitte rohkem ega vihasemalt. Nad on meie inimesed, kelle peal me oma ajaloolisi haigetsaamisi välja elada ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles