ERR.ee: soomlased tõid tõesti humanitaarabina Eestisse aegunud toitu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga idee seisneb selles, et realiseerimistähtajale lähenevad toiduained korjatakse poekettidest kokku ning jagatakse need abivajajatele.
Toidupanga idee seisneb selles, et realiseerimistähtajale lähenevad toiduained korjatakse poekettidest kokku ning jagatakse need abivajajatele. Foto: SCANPIX

Soome ajalehes Aamulehti avaldatud lugu Eestisse humanitaarabina saadetavast aegunud toidust, mis palju kära põhjustas, on vähemalt osaliselt tõeks osutunud.

Ida-Viru veterinaarkeskus avastas kõlblikkuse aja ületanud toitu Tudulinnas asuvast mittetulundusühingule Maria ja Lapsed kuuluvast lastekodust, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Veterinaar- ja toiduamet hakkas lasteasutusi ning hoolekandeasutusi kontrollima pärast seda, kui Aamulehtis avaldatud info jõudis Eesti ajakirjandusse. Kontrollimine jätkub, kinnitas Ida-Viru veterinaarkeskuse juhataja Helgi Tepper.

Mittetulundusühingu Maria ja Lapsed juhataja Maria Minhof ütles, et ta pole kunagi uurinud, kes lastekodule humanitaarabi annab. Ka seekord tõid soomlased lastekodusse kastid riiete ja toiduga.

Eile Ida-Viru maavalitsuses aru andmas käinud Maria Minhof ütles, et ilmselt ootab teda ees karistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles