Michal: nõutud töötunnid saaks täis nelja päevaga

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali hinnangul saab ka kolm vaba päeva ka nii tekitada, et reaalne tööaeg, tulemus ja palk sellest ei vähene.


Michal käis juba aasta eest välja mõtte, et tööpäevad võiksid olla kümnetunnised. «Minu mõte oli see, et niikuinii on paljudel praegugi selline töörütm, et tööpäevi tehakse pikemaid kui kaheksa tundi. Kümnetunniste tööpäevadega saaks aga nautida kolme vaba päeva, mille jooksul puhkaks paremini välja ja jääks rohkem aega perele, hobidele ja sõpradele. Selline elurütm oleks ehk mõnusam,» rääkis Michal.

Ta sõnas, et tegemist ei ole Reformierakonna ametliku ettepanekuga, vaid ideega mida ta on arutanud paari sõbra ja kolleegiga. «Eriti noorem ja keskealine põlvkond on öelnud, et see oleks nende elurütmile palju mugavam, sest kolm vaba päeva tähendab reaalsemat puhkamise võimalust.»

Roheliste ideed- lihtsalt tööaja lühendamist ei saa Eesti aga Michali sõnul lubada. «Ei ole rahvas nii rikas ega riik nii rikas. See oleks võimalik ainult sellisel juhul, kui samaväärselt või natukene rohkem tõuseks meie tootlikkus. Ega tähtis ei ole istutud tunnid, vaid see, mida me nende tundidega teeme,» ütles Michal.

«Kes tahab, võib ju ka praegu vähem töötada, aga see tähendab väiksemat palka ja ma ei usu, et inimesed selleks valmis oleksid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles