Näitus avab poeeti värskest küljest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi muuseumi teisel korrusel on eriti silmapaistvalt esile toodud luuletuse «Sügise» esimesed read «Igav liiv ja tühi väli, taevas pilvine...».
Liivi muuseumi teisel korrusel on eriti silmapaistvalt esile toodud luuletuse «Sügise» esimesed read «Igav liiv ja tühi väli, taevas pilvine...». Foto: Kristjan Teedema

Ajalehe Postimees «50-aastase kestuse mälestuseks» aastal 1909 ilmunud raamatu teises osas on muude kaastööliste hulgas tutvustatud Juhan Liivi. Täna on toonase ajakirjaniku ja kirjaniku 150. sünniaastapäev.

Ümmarguse tähtpäeva puhul avatakse täna kell 13.30 Liivi muuseumis, mis tegutseb Alatskivi vallas Rupsi külas, uus püsinäitus. Väljapaneku «Oleksin ma luuletaja» on kujundanud Artur Kuus ja Liina Unt ning koostanud muuseumi juhataja Mari Niitra (pildil).

Näitus koosneb põhiliselt pildirohketest suures selge kirjaga stendidest. Väljapanekusse on paigutatud ka mööblit ning üks klaaskast Liivi legendaarse kuue tarvis. Sellesama, mille ta olevat annetanud Estonia ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles