Sepper: kooseluseadus ei keela ära isiklikke veendumusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper. Foto: Võrdõigusvoliniku kantselei

Samasooliste inimeste kooselu seadustamine Eestis ei puuduta inimeste isiklikke veendumusi, leiab soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper.

Kultuurikriitik Mihkel Kunnus märkis, et on mõttetu rääkida tolerantsusest millegi positiivse ja neutraalse suhtes, kuna tolerantsus põhimõtteliselt eeldab, et tolereeritav nähtus on a priori vastuvõetamatu, vahendas ERR Uudised «Vabariigi kodanikke».

Tallinna Ülikooli kultuuriteooria doktorant Tarmo Jüristo leidis, et homoseksuaalsus pole tolerantsiobjekt.

Ajakirjanik ja kristlane Toivo Tänavsuu ütles vastulausena, et kooseluseadus surutakse riigikogus läbi väga kiiresti ja räige propagandaga sellest, kuidas homoseksuaalseid kooselusid seadustamata ei saa Eesti tsiviliseeritud euroopaliku ühiskonna liikmeks.

Jüristo märkis, et seadusi menetleb riigikogu häälteenamusega ja kui koalitsioon toob eelnõu sisse, siis reeglina need kipuvad Eestis läbi minema - kuna eelmine koalitsioonipartner Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ei nõustunud justiitsministeeriumi poolt 2009. aastal välja töötatud sooneutraalse kooseluseaduse arutamisega, ei tõusnud see teema siiani päevakorrale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles