Kirjanik nägi romaanis ette Krimmi saatust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Vellerit (65) on nimetatud kirjanduskriitikas iroonilise proosa meisterlikuks valdajaks. Ta on Vene kirjanike PEN-keskuse ja Vene filosoofilise ühingu ning Eesti kirjanike liidu liige. Loengutega on ta esinenud Milano, Kopenhaageni, Jeruusalemma ja teistes ülikoolides ning annab nüüd loengu ka Tartu ülikoolis.
Mihhail Vellerit (65) on nimetatud kirjanduskriitikas iroonilise proosa meisterlikuks valdajaks. Ta on Vene kirjanike PEN-keskuse ja Vene filosoofilise ühingu ning Eesti kirjanike liidu liige. Loengutega on ta esinenud Milano, Kopenhaageni, Jeruusalemma ja teistes ülikoolides ning annab nüüd loengu ka Tartu ülikoolis. Foto: Erakogu

Venemaal väga populaarne kirjanik, Prima Vista külaline Mihhail Veller, kelle teoste tiraažid ulatuvad sadadesse tuhandetesse, räägib intervjuus Venemaa Ukraina-poliitikast ja Putinist, aga ka filosoofiast, armastusest ja kirest.

Mind hämmastas teie raamatuid lugedes kõige rohkem «Nulltund». Eriti romaani neljas osa, kus on juttu Venemaa uuele diktaatorile tehtud tegevuskavast ja sellestki, et Ukraina-poliitika tuleb «suunata Krimmi ja Donbassi tagasisaamisele». Kuidas te oskasite nii täpselt ette aimata?

Hakkasin romaani kirjutama veel Jeltsini ajal ja lõpetasin talvel 1999/2000, kui Putin ei olnud veel president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles