Rongisõit muutub transiidi kahanedes kallimaks

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul oleks hädasti vaja remontida Tapa-Tartu ja Tapa-Narva vahelist raudteelõiku, küsimus aga on selles, kust raha leida.
Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul oleks hädasti vaja remontida Tapa-Tartu ja Tapa-Narva vahelist raudteelõiku, küsimus aga on selles, kust raha leida. Foto: Liis Treimann

Vene transiidiäri Eestist lahkumise tõttu peavad rongireisijad, kelle sõite toetati seni kaubaveo arvelt, hakkama pileti eest rohkem maksma.

Sügisel saabub hetk, kui tuleb teha pileti hinna tõstmise otsus. Samuti tuleb otsustada, kas tõsta hinda sügisel või uuel aastal,» ütles reisirongiettevõtte Elron juhatuse esimees Andrus Ossip. «Pikemas perspektiivis tähendab see, et rongipilet maksab sama palju kui bussipilet.»

Hinnatõus võib Postimehe arvutuse kohaselt kujuneda 10–20-protsendiliseks. Tallinna-Tartu liinil maksab bussipilet praegu ligi 10,80 eurot, rongiga saab aga sõita 9,90 euro eest. Tallinna-Narva liinil aga on hinnavahe suurem, sest bussipilet maksab 12 eurot, rong aga viib kohale 9,90 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles