Kümne aastaga kümme miljonit e-residenti

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka usub, et Eesti e-residentsus võiks huvi pakkuda välismaa ettevõtjatele, kes tooks meie majandusse kapitali.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka usub, et Eesti e-residentsus võiks huvi pakkuda välismaa ettevõtjatele, kes tooks meie majandusse kapitali. Foto: Toomas Tatar

Lähitulevikus avaneb välismaalastel võimalus taotleda mitteresidendi ID-kaarti, millega on võimalik kasutada Eesti e-teenuseid.

Siseministeeriumi idee hakata välismaalastele ID-kaarte välja andma on juba seitse aastat vana. Pärast seda, kui valitsus e-residentide kontseptsiooni aprilli lõpus heaks kiitis, hakkab idee aga lõpuks reaalsuseks saama. Juhul kui riigikogu jõuab vajalikud seadusemuudatused sügiseks vastu võtta, on ministeerium valmis esimesed e-residendi ID-kaardid välja andma veel sel aastal.

Algul tuleb huvilistel taotlus sisse anda Eestis, ilmselt järgmisel aastal saab isikut tuvastada ja dokumendid väljastada välisriikides asuvates Eesti saatkondades ja konsulaatides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles