See oli uskumatu, see on unustamatu

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oh aegu ammuseid: hetk vahetult pärast Eesti võidu välja-kuulutamist 
Kopenhaagenis 2001. aastal.
Oh aegu ammuseid: hetk vahetult pärast Eesti võidu välja-kuulutamist Kopenhaagenis 2001. aastal. Foto: Jarek Jõepera (Õhtuleht)

Kui tänaõhtusel Eurovisiooni lauluvõistlusel Kopenhaagenis meenutatakse hea sõnaga 40 aasta tagust ABBA «Waterloo»-võitu, siis eestlastele seostub sõnadega Eurovisioon ja Kopenhaagen hoopis meie võit.

Olgem ausad: päev vähem kui kolmteist aastat tagasi tabas eestlasi üllatus, mida kõige vähem oodati – 46. Eurovisiooni lauluvõistluselt Kopenhaagenis naasid Tanel Padar, Dave Benton ja ansambel 2XL grand prix’ga.

Kopenhaagen oli tol kaunil maiõhtul täpselt samamoodi toominga-, sireli- ja marihuaanalõhnane nagu praegu. Ilm oli veidi jahe, Tivoli atraktsioonidelt kostsid raekojani samasugused hirmukarjed, kollased linnaliinibussid sõitsid mööda aastatega sissesõidetud radu ning suve ootavad linnakodanikud pidasid päikeseloojanguni parkides piknikku. Loomulikult tühjenes linn õhtupoolikuks, sest 36 aastat polnud Kopenhaagenis Eurovisiooni peetud. Panused toonasele Taani bändi Rollo and King laulule «Never Ever Let You Go» olid vägagi kõrged ning taanlaste meeled oli vallutanud mõte, et ka sel öösel saab põhjalikult pidu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles