Looduse sõna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väed lahkusid Raadi ligi 700-hektariselt sõjalennuväljalt 1992. aastal, nüüd kasvavad seal varemete vahel noored kased.
Vene väed lahkusid Raadi ligi 700-hektariselt sõjalennuväljalt 1992. aastal, nüüd kasvavad seal varemete vahel noored kased. Foto: Kristjan Teedema

Meeldib see meile või ei, kuid osa Raadi vanast lennuväljast jääb headele ja väga headele mõtetele suletuks, sest reostusest hoolimata kasvavad seal kaitsealused taimed.

Tartu külje all endisel sõjalennuväljal ruleerimisraja lähedal käib Tartu ja Luunja valla ning Tartu linna maadel 86 hektarise Raadi looduskaitseala moodustamine, mille eesmärk on kaitsta kuraditosinat haruldast taimeliiki.

Looduskaitseala luuakse seal kaitsealuste taimede ja väärtuslike Natura 2000 elupaigatüüpide kaitseks ning ühtlasi arvatakse kogu ala tervikuna Natura 2000 võrgustiku loodusalade hulka, selgitas keskkonnaameti Jõgeva-Tartu piirkonna kaitse planeerimise spetsialist Kristel Tatsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles