Türgi suursaadik kurdab merelt tuleva talumatult vänge haisu üle

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannaäär Meriväljal.
Rannaäär Meriväljal. Foto: Küllike Rooväli

Türgi suursaadik Sule Soysal palus Tallinna linnapealt mereääre puhastamist Pirital ja Meriväljal, sest kaldal lagunevad vetikad eraldavad talumatult vänget haisu.

«Sel suvel on merelt tulev lõhn muutunud eriti talumatuks ja tundub olevat äärmiselt tugev just piirkonnas, kus asub minu residents,» märkis suursaadik kirjas Edgar Savisaarele. Saadiku residents asub Meriväljal aadressil Aiatee 1 ning majast on mere äärde vaid 70-80 meetrit.

«Mereäärne ala, nii meri kui kallas, on kaetud vetikatega, mis lagunemisel eraldavad ebameeldivat ja vänget haisu,» tõdes Soysal. «Kui ka pole võimalik korraldada mere puhastamist, oleks abi kallaste puhastamisest, kuhu on kuhjunud hulganisti vetikaid.»

Saadiku sõnul viis linn mullu läbi koristustöö rannas ning ebameeldiv lõhn ei kadunud küll täielikult, kuid vähenes märgatavalt.

«Oleksin väga tänulik, kui te saaksite anda korraldused vajalikeks puhastustöödeks Pirital ja Meriväljal,» lõpetas saadik oma kirja Savisaarele.

Soysal märkis ka seda, et nii tema kui ka Itaalia suursaadik pöördusid ebameeldiva haisu pärast linnavalitsuse poole ka 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles