Kaks suurt põrkuvad ka küberruumis

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt Ühendriikide ettevõtetelt ärisaladusi varastanud ja tagaotsitavaks kuulutatud Hiina sõjaväe töötajad jäävad USA võimude jaoks ilmselt tabamatuks.
Väidetavalt Ühendriikide ettevõtetelt ärisaladusi varastanud ja tagaotsitavaks kuulutatud Hiina sõjaväe töötajad jäävad USA võimude jaoks ilmselt tabamatuks. Foto: AP/Scanpix

«Niinimetatud kommertsspionaaži võrgustik on täielik USA fabrikatsioon, mille eesmärk on avalikkuse eksitamine,» teatas Hiina kaitseministeerium pärast seda, kui USA võimud olid esitanud viiele Hiina rahvaarmeelasele süüdistuse Ühendriikide ärisaladuste varguses.

«USA silmakirjalikkus ja topeltstandardid küberjulgeoleku asjus on olnud alates Wikileaksist ja lõpetades Snowdeni juhtumiga pikka aega äärmiselt selged,» lisas kaitseministeerium. «Hiina valitsus ja relvajõud pole kunagi tegelnud kommertssaladuste vargusega küberspionaaži teel.»

Süüdistusi absurdseks nimetanud Hiina välisministeerium kutsus välja ka USA suursaadiku Pekingis, kellele Hiina abivälisminister esitas protesti. Ühtlasi teatas välisministeerium kahepoolse kübertöögrupi tegevuse peatamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles