Politsei: kahtlaseid kerjuseid tuleks ignoreerida

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkerjused Vene turistide kohalolust kasu lõikamas.
Noorkerjused Vene turistide kohalolust kasu lõikamas. Foto: Martin Ilustrumm

Politsei soovitab inimestel kahtlaseid kerjajaid, kelle tegutsemine ei tundu aus, ignoreerida, sest siis kuivab nende tegevus kiiremini kokku.

«Kerjamine iseenesest ei ole keelatud ning küsijale raha andmine on sügavalt iga inimese sisetunde küsimus, mingit kohustust selleks ei ole. Keelatud on vaid kerjata teisi inimesi häirival moel,» ütles Põhja prefektuuri kesklinna konstaablijaoskonna vanem Uudo Sepa.

«Kõige lihtsam soovitus inimestele on selliseid kahtlasi kerjajaid, kelle tegutsemine ei tundu aus, lihtsalt ignoreerida. Mida vähem on ostjaid või annetajaid, seda kiiremini kuivab see tegevus ka kokku,» soovitas Sepa.

Ka tuleks Sepa soovitusel sellisest tegevusest teavitada politseid ning olema ka valmis toimunu kohta tunnistusi andma, et häiriv tegevus saaks tõendatud. «Tõendite ja tunnistajate puudumisel ei saa politsei isikuid vastutusele võtta ja on sunnitud nad peale isikute kontrollimist minna laskma.»

Politsei varasemas praktikas on trahvinud nii häirival moel kerjajaid kui ka tegevusloata äritsejaid, samuti on karistatud autoteedel kerjajaid liikluse häirimise eest.

Eile Vabaduse väljakul tehtud Postimehe Tallinncity piltide kohta ütles Sepa, et tegemist on 22-aastase noore rumeenlasest naisega. «Politsei kontrollis naist ega leidnud tema tegutsemises midagi sellist, mille eest peaks inimest karistama. Ta oli rahulik ega häirinud oma kerjamisega möödakäijaid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles