Elleri kooli laiendus jõuab lõpusirgele

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli uue õppehoone suur saal mahutab istuma 230 kuulajat. Lavale mahub aga terve sümfooniaorkester ning laulukoor. Pildil kooli direktor Kadri Leivategija koos lapselapse Joosep Pehki ja kooli haldusjuhi Peeter Illakuga.
Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli uue õppehoone suur saal mahutab istuma 230 kuulajat. Lavale mahub aga terve sümfooniaorkester ning laulukoor. Pildil kooli direktor Kadri Leivategija koos lapselapse Joosep Pehki ja kooli haldusjuhi Peeter Illakuga. Foto: Margus Ansu

Toomemäe nõlval septembris avatav Heino Elleri nimelise muusikakooli juurdeehitis loob noortele muusikutele õppetööks tipptasemel tingimused ning annab Tartule juurde ideaalse akustikaga kontserdisaali.

Elleri kooli direktori Kadri Leivategija sõnul on kauaoodatud õppehoone peaaegu valmis ning praegu on käsil maja sisustamine. «Täna võib öelda küll, et kõik kulgeb plaanipäraselt, aga objekt on olnud keeruline ja ehitajal on tulnud teha mitmeid seisakuid,» lausus Leivategija.

Seisakud olid eelkõige seotud arheoloogiliste kaevetöödega, sest uus maja ehitati muinsuskaitsealale. Leivategija sõnul oli eriti keeruline möödunud aasta talvel, kui arheoloogidel tuli kaevamiseks maapinda eraldi soojendama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles