Küpseb maa soodusrendi plaan

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusministeeriumis ettevalmistatav skeem võib viia enam kui 3000 hektari riigi maa rentimiseni Tartu Agrole aastani 2040 – kas Ivari Padar viib lõpule selle, millega tegi algust 1999. aastal?

Padar korraldas koos Hansatee Grupist kaasa tulnud kantsleri Ants Noodaga läinud kümnendi vahetusel kõigepealt nii, et riigimaad renditi ülisoodsalt ja pikaks ajaks toonasele riigifirmale Tartu Agrole. Seejärel erastati Tartu Agro selle juhtide firmale pehmelt öeldes küsitavatel asjaoludel. Muide, konkursi hindamiskomisjoni otsuse tegemist puudutavad dokumendid on ministeeriumist kaduma läinud.

Kogu see lugu on vana, aga maadest ilma jäetud õigusjärgsed omanikud ei lase lool unustusehõlma vajuda. Kevadel uuendas IRLi põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder haldusmenetlust, mis tähendab, et Padar võiks õigusjärglased maadest ilma jätnud omaaegse käskkirja tühistada ja maa ikkagi tagasi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles