Marti Aavik: homotont

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: SCANPIX

Varro Vooglaiu hurjutamise asemel oleks antihomofoobidel mõistlik asjalikult ja ausalt vastata tavaliste inimeste hirmudele. Loetlen mõttes teemasid, mille käsitlemisest võiks Eesti ühiskonnale palju rohkem ja selgemalt kasu tõusta.

Praegu näiteks kaitse(hangete) areng või see, et matemaatika lõpueksami jagamine kitsaks ja laiaks paistab nullivat kogu mataeksami sunduslikuks muutmise mõtte. Meie oleme aga hõivatud Varro Vooglaiu, Peeter Võsa ja veel mõne seksualisti personaalküsimusega.

Miks inimesed ikkagi homoteema peale nii leili lähevad? On lihtne aru saada homoseksuaalsetest endist, sest nende jaoks on see identiteediprobleem. Küllap nõuab julgust tunnistada, et nad on nagu on ja nii jääbki, ent eelkõige lähedaste (vanemate jt) armastust ja tunnustust on neil vaja nagu igal teiselgi inimesel. Ühiskonnana ei saa me seda ju otseselt pakkuda, ent saame luua soodsa tausta, et iga inimene võiks olla õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles