Kunstikihistusi jätkus tänavalegi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraator Maria Arusoo on kavandanud kogutud taimede salongi, kus eile valmistas rohelust kunstihuviliste tulekuks ette Sten Ojavee. Salongi seintel on Simon van Tili teosed.
Näituse kuraator Maria Arusoo on kavandanud kogutud taimede salongi, kus eile valmistas rohelust kunstihuviliste tulekuks ette Sten Ojavee. Salongi seintel on Simon van Tili teosed. Foto: Margus Ansu

Suurnäitus «Arheoloogiafestival – kihistusi pildist ja ruumist» algab esimesel korrusel tiheda troopilise rohelusega. Kolmanda korruse kõige tagumine saal on samuti looduse päralt: videoinstallatsioonis avaneb suur vesiroosiõis.

Tartu kunstimuuseumi viltuses majas eile õhtul avatud näituse kuraator, kaasaegse kunsti Eesti keskuse juhataja Maria Arusoo tegi reporterile enne väljapaneku avamist kiirkäigulise ülevaate.

Vaatamist on kõigil kolmel korrusel. Kuraator on nõusse saanud kunstnikke lähedalt ja kaugelt: Elmgreen & Dragset, Dénes Farkas, Cyprien Gaillard, David Ferrando Giraut, Paul Kuimet, Ragnar Helgi Ólafsson, Triin Tamm, Simon van Til, Sal­la Tykkä ja Mare Vint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles