Harjumuspärased ja harjumatud maalid

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Tedresaare maalisari «21 naist, kellega ma ei ole maganud» on välja pandud suurimasse saali spiraalina. Sama sarja väiksemad pildid on saali ja trepikoja seinal. Magistrit on juhendanud õppejõud Rauno Thomas Moss ja professor Jaan Elken.
Edgar Tedresaare maalisari «21 naist, kellega ma ei ole maganud» on välja pandud suurimasse saali spiraalina. Sama sarja väiksemad pildid on saali ja trepikoja seinal. Magistrit on juhendanud õppejõud Rauno Thomas Moss ja professor Jaan Elken. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli maaliosakonna üliõpilaste lõputööde näitusel Tartu kunstimajas avalduvad järjekordselt põnevad loomingulised rajad.

Kunstimaja teise korruse suurimas saalis on välja pandud Ahto Elleri hästi komponeeritud maalid. Üldmulje  on tagasihoidlik beež, lähemalt silmitsedes näeme vana parketti vääristamist näiteks saevagude, lateksi, laki, vanapaberi ja teibiga.

Sealsamas on üle poole ruumi ulatuv võimas spiraal 21 aktimaaliga: Edgar Tedresaar esitab oma suurepärase värvimeelega klassikalise maalikursuse lõputuid võimalusi. Kuid pealkirja stiili järgides võib ka aasida – lõpmatusse kulgev spiraal paljaste naistega, kellega üks vaene poiss ei ole saanud magada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles