Omast tempost järsku galoppi

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohe näha, et vanad tuttavad: eesti filosoof Riin Sirkel ja vanakreeka
 filosoof Sokrates Tartu Ülikooli kunstimuuseumis.
Kohe näha, et vanad tuttavad: eesti filosoof Riin Sirkel ja vanakreeka filosoof Sokrates Tartu Ülikooli kunstimuuseumis. Foto: Margus Ansu

Aastad teisel pool maakera on õpetanud noorele filosoofile Riin Sirklile, mida ta tegelikult suudab. Ta ei teadnud seni, milleks vajadusel võimeline võib olla.

Selline kombinatsioon ei tohiks võimalik olla. Aga on: eesti filosoof, noor naine, noorprofessor (assistant professor) õpetamas Ameerika tugevas ülikoolis vanakreeka ja keskaja filosoofiat, metafüüsikat ka.

Riin Sirkel (35) läbis pärast Tartu Ülikooli lõpetamist nii doktoriõppe kui ka järeldoktorantuuri Kanadas ning võitles endale seejärel karmis konkurentsis välja filosoofiaõppejõu koha Kirde-Ameerikas Vermonti ülikoolis, kus õpetuse tase on igati võrreldav Ivy Laegue’i ehk USA kaheksa parima eraülikooli tasemega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles