Saksa legendide ajastu on tagasi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise väravavaht Manuel Neuer (paremal) on edestanud Alžeeria koondise ründajat Islam Slimanit ja löönud peaga palli alžeerlase eest ära.
Saksamaa koondise väravavaht Manuel Neuer (paremal) on edestanud Alžeeria koondise ründajat Islam Slimanit ja löönud peaga palli alžeerlase eest ära. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa koondise väravavaht Manuel Neuer tegutses kaheksandikfinaalis Alžeeria vastu tihtilugu vabakaitsja positsioonil ja sai sellega edukalt hakkama.

Saksamaa jalgpallilegendid Franz Beckenbauer ja Lothar Matthäus on kindlasti läinud ajalukku kui ühed edukamad vabakaitsjad ehk libero’d. Kui praeguseks on selline positsioon vajunud unustusehõlma, siis tänavuse MMi kaheksandikfinaalis saime tihtilugu vabakaitsja rollis tegutsemas näha sakslaste väravavahti Manuel Neuerit.

Müncheni Bayerni puurilukku on juba aastaid loetud maailma parimate väravavahtide sekka ning kaheksandikfinaalis tema Alžeeria vastu pakutud etteaste tõstis ta kindlasti käimasoleva turniiri silmapaistvamate mängijate sekka, kus seni on enamasti figureerinud sellised ründetähed nagu James Rodriguez, Lionel Messi, Neymar ja Arjen Robben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles