Üles ja alla, läbi metsade

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie saarega Pühajärv: kahtlemata Eesti kaunimaid järvi. Järve ümber vonkleb 13 km pikkune valge-kollase-valge märgistusega matkarada ning kulgeb 11 km pikkune suurepäraselt asfalteeritud ring.
Viie saarega Pühajärv: kahtlemata Eesti kaunimaid järvi. Järve ümber vonkleb 13 km pikkune valge-kollase-valge märgistusega matkarada ning kulgeb 11 km pikkune suurepäraselt asfalteeritud ring. Foto: Priit Pullerits

Lauskmaast villand? Kui jah, siis sõitke Otepää külje alla Pühajärve kanti. Eestis on raske leida huvitavamaid ja paremaid teid, kus ratta või rulluiskudega suve nautida. Ümber Pühajärve kulgeb 11 km asfalteeritud ring, kusjuures idakalda sporditee on just saanud tuttuue peegelsileda katte. Käärikule viib Pühajärvelt ligi 10 km pikkune rohkete tõusude ja laskumistega kergliiklustee.

Käärikult suundub Otepää kõrgustiku metsadesse ligi 15 km pikkune kuulus Kekkose rada, mis möödub ka Harimäe vaatetornist. Tõsi, olematu treenitusega ja liiga noored inimesed ei peaks seda metsarada vähemalt ratta seljas ette võtma, sest teekond on mägine. Paljud künkad on sellised, kust lihtsurelik naljalt üles ei vänta, ja nii mõnelgi kitsal laskumisel kasvab kiirus ligi 50 kilomeetrini tunnis. Juhul kui hiljuti on sadanud, tuleb olla eriti ettevaatlik.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles