Mida madalamal sõita, seda ohutum on kukkuda

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kui rulluiskudel hakatakse trikke tegema, tuleks õppida uiskudega kukkumist, kindlasti aga tuleks sõidu ajal kanda kiivrit ning põlve-ja küünarnukikaitsmeid.
Enne kui rulluiskudel hakatakse trikke tegema, tuleks õppida uiskudega kukkumist, kindlasti aga tuleks sõidu ajal kanda kiivrit ning põlve-ja küünarnukikaitsmeid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Suvi on parim aeg mõnusaks rulluisutamiseks, kuid et sõit kukkumise või vigastustega ei lõpeks, tuleb alustada soojenduse ja tehnika lihvimisega.

Staatilisi venitusharjutusi üldiselt enne treeningut ei tehta, neid võib teha pärast treeningut. Eelistatud on dünaamilised soojendus­treeningud – võimalusel oleks parim sissejuhatus rullisõidule 20–30-minutiline jalgrattasõit,» soovitab Rullibaasi rulluisutreener Jaan Saks.

Kui rattasõit enne rullitamist võimalik pole, sobib soojenduseks ka kerge 10–15-minutiline sörk, millele võiks enne uiskude jalgatõmbamist järgneda rulluisutamist imiteerivad liigutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles