Seadusemuudatus lubab eramaal olla ka öösiti

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi peavad omanikud oma maal kehtivad piirangud selgelt esile tooma, nagu pildil oleva ranna-ala omanik Harjumaal Laulasmaa kandis.
Edaspidi peavad omanikud oma maal kehtivad piirangud selgelt esile tooma, nagu pildil oleva ranna-ala omanik Harjumaal Laulasmaa kandis. Foto: Erik Prozes

Kui praeguseni tohtis tähistamata eramaal viibida päikesetõusust kuni loojanguni, siis nüüd võib seal olla ka öösiti. Marjade ja seente korjamise keelust tuleb omanikul eraldi teavitada.

Eilsest hakkas kehtima uus igaüheõigus ehk reeglid, mille järgi käituda looduses võõral eramaal.

«See seadus võeti vastu 2011. aastal, kuid jõustub alles täna (1. august – toim), kuna selle jõustamiseks oli vaja teha muudatusi ka eriseadustes,» selgitas kesk­konna­minis­tee­ri­umi pressi­esindaja Berit-Helena Lamp. Uus seadus ei too ministeeriumi teatel kaasa suuri muutusi, ent selgitab mõnd enim tüli tekitanud olukorda, näiteks kallas­raja kasutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles