Galerii: lennusadamas avati merepäevad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest pühapäevani toimub Tallinna kolmes sadamas Eesti suurim tasuta perepidu - Tallinna merepäevad.

Kolm nädalat väldanud Eesti ajalooliste purjelaevade kultuuridessandil osalenud Emajõe lodi Jõmmu, viikingilaev Turm, Haapsalu laevameistrite ehitatud Runbjarn ehk Ruhnu karu ning kuunarid Kajsamoor ja Blue Sirius jõudsid täna kell 18 Tallinna lennusadamasse, kus toimus merepäevade avamine, vahendas Raepress.

Kolme nädala jooksul külastasid laevad Läti, Rootsi ja Soome sadamalinnasid, et tutvustada vanu meretraditsioone ja Eesti kultuuri. Kultuuridessandi käigus osaleti mitmel Läänemerega seotud kultuuriüritusel. Rootsis Visbys ja Birkas osaleti Viikingi festivalil ja Soomes Marienhamnis merepäevadel.

Täna kell 18 sildusid laevad lennusadamas, et pakkuda elamust ka Tallinna merepäevade külastajatele.

Laupäeval tutvustab politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennusalk Tallinna merepäevadel huvilistele piirivalvekopterit Agusta-Westland ning viib läbi merehädalise veepinnalt päästmise demonstratsioonesinemise, vahendas PPA pressiesindaja.

Piirivalvekopteriga on võimalik tutvuda laupäeval ajavahemikul 12-15 sadama B ja C terminalide vahelisel platsil. Soodsate ilmaolude korral viiakse lennusadama akvatooriumis kella 14 ja 15 vahel läbi ka demonstratsioonesinemine, kus kõigil on võimalik näha, kuidas käib päästetava vintsiga tõstmine vee kohal lendavasse helikopterisse.

Tallinna merepäevade raames on Admiraliteedi basseini ääres kõigil huvilistel võimalik astuda ka piirivalvelaeva Vapper pardale, mille meeskond tutvustab külastajatele oma tööd ning räägib meresõiduohutuse põhitõdedest. Väljakutsete vahelisel ajal viibib Admiraliteedi basseinis ka veepolitsei kaater Merelõvi.

Peetri sadamas näeb Merepäevade ajal aga piirivalve tööd tutvustavat fotonäitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles