Макбет. Театр

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Театр. Иллюстративное фото.
Театр. Иллюстративное фото. Foto: Kultuurikava.ee

MACBETH. TEATER



„Lavastuse „Macbeth. Teater“ idee on välja kasvanud minu pikast ja põhjalikust tööst teksti erinevate tõlgete kallal ning lugu, mida selles jutustatakse, on üks näidendis peituvast tuhandest meloodiast. Minu jaoks on see lugu  vabadusest ja selle hinnast.


Inimkonna ajalugu on traagiliselt tsükliline; sellest mõttest sündiski pealkiri „Macbeth. Teater“. Ajalool ja teatril on midagi ühist. Vene keeles on need mõisted aeg-ajalt kummaliselt lähestikku: „sõjateater“, „poliitiline lava“, „kuningavõimu draama“. Ühtesid näitlejaid asendavad teised, aga rollid jäävad muutumatusteks. Ajalugu mängib samamoodi erinevatel ajastutel läbi ühtesid ja samu süžeesid ja kuigi vahetuvad isikud ja lavakujundus, jäävad võimu psühholoogia ning vabaduse ja orjuse vastasseis ühesuguseks igal ajal,“ ütleb oma tulevase lavastuse kohta Ivan Strelkin.


Kunstnik: Jekaterina Malina


Koreograaf: Artjom Ignatjev


Osatäitjad: Sergei Furmanjuk, Aleksandr Kutšmezov, Dmitri Kordas, Oleg Rogatšov, Daniil Zandberg, Aleksandr Žilenko, Dmitri Kosjakov, Ivan Aleksejev, Anna Markova, Alina Karmazina, Tatjana Kosmõnina, Jelena Tarassenko, Marina Malova, Liidia Golovataja, Tatjana Manevskaja, Sergei Tšerkassov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles