Soome allkirjastab NATOga uue leppe

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö (vasakul) ja Ukraina presidendi Petro Porošenko surusid kahe nädala eest Kiievis tseremoniaalselt kätt.
Soome president Sauli Niinistö (vasakul) ja Ukraina presidendi Petro Porošenko surusid kahe nädala eest Kiievis tseremoniaalselt kätt. Foto: AFP/SCANPIX

Soome kinnitas, et kirjutab järgmisel nädalal Walesis alla leppele, mis hõlbustab koostööd NATOga, ent see ei tähenda, et riik liiguks alliansi liikme staatuse poole.

Soome allkirjastab järgmisel nädalal Walesis toimuval Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni (NATO) tippkohtumisel vastuvõtva riigi toetuse lepingu. Selle alusel võivad alliansi üksused Soomes õppusi korraldada ning Soome territooriumi saaks kasutada ka kriisi ajal.

Otsus leping allkirjastada langetati eelmisel nädalal president Sauli Niinistö ning valitsuse välis- ja julgeolekupoliitika komisjoni nõupidamisel. Samasuguse lepingu plaanib NATO tippkohtumisel allkirjastada ka Rootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles