Kolme lapsega pere kolib Soomest kodumaale tagasi

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte ainult ema Pilleriin Täht ja isa Andro Sõber ei kipu Soomest koju tagasi, vaid ka pere vanim tütar Laura (keskel) eelistab elada Eestis. Pildil ema süles pesamuna Loreen ja isa käekõrval keskmine tütar Lenna.
Mitte ainult ema Pilleriin Täht ja isa Andro Sõber ei kipu Soomest koju tagasi, vaid ka pere vanim tütar Laura (keskel) eelistab elada Eestis. Pildil ema süles pesamuna Loreen ja isa käekõrval keskmine tütar Lenna. Foto: Sander Ilvest

Kümne aasta jooksul on Eestist Soome lahkunud üle 35 600 inimese, sealt Eestisse tulnuid on neli korda vähem.

Igaüks teab kedagi, kes on kolinud Eestist Soome, nii et lahkujad pole üldse uudis. Naasjad samas ületavad vähemalt tuttavate ringis uudisekünnise. Nii on ka Pilleriin Tähe (28) ja Andro Sõbra (34) teadet, et nad tulevad koju tagasi, levitatud sõprade-tuttavate, aga ka võõraste seas ilusa uudisena.

Pilleriini ja Andro ning nende kolme tütre kodu Vantaa ja Espoo vahel väikeses külas on pooletunnise autosõidu kaugusel Helsingi Läänesadamast. Alles juunikuus tõid nad seda teed mööda Soome oma kolmanda, Tallinnas sündinud tütre Loreeni, aga septembri lõpus pakivad nad oma Soome kodu kokku ja tulevad tagasi Eestisse, et oma pere elu siin üles ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles