Mihkel Pukk: rehepaplus põlevkiviga (?)

, Eesti Maavarade Ühingu juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Pukk
Mihkel Pukk Foto: Erakogu

Vaevalt on kedagi, kellele on uudis nafta lõppemine sajandi jooksul. Ressurss ei lõppe otsa, küll aga muutub ammutamine nii majanduslikel kui keskkonnakaalutlustel ebaotstarbekaks. Millal aga kuulsite viimati Eestis räägitavat põlevkivist kui otsa lõppevast maavarast?

Jah, räägime küll. Eesti Energia kui lõviosa osa meile kõigile kuuluva põlevkivi kaevandaja ja kasutaja kuulutab oma blogis põlevkivi lõppemise müüdiks. Et saab veel kaevandada järgmised 60 aastat ja ka siis ei saa veel päris otsa.

Üsna julgelt võib väita, et põlevkivi temaatikat lahates pole ressursi lõppemine tuleva kahe põlve jooksul peamine teema. Räägime majandusnäitajatest, põlevkivi olulisusest sotsiaalses ja majanduslikus plaanis, räägime uutest tehnoloogiatest ja teadusest. Vahel räägime mastaapsest negatiivsest keskkonnamõjust. Ressursi lõppemine pole fookuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles