Uues kuues Jukose-juhtum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel kevadel Venemaa 15 rikkaima mehe hulka kuulunud Vladimir Jevtušenkov.
Veel kevadel Venemaa 15 rikkaima mehe hulka kuulunud Vladimir Jevtušenkov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Üks Venemaa kõige Kremli-truumaid rikkureid Oleg Deripaska ütles kunagi Venemaa tänaseid olusid hästi kirjeldava mõtte, et kui on vaja, siis tuleb kõhklemata oma ärid riigile üle anda. Teine Vene rikkur Vladimir Jevtušenkov ei saanud sellisest vajadusest aru ning istub üleeilsest koduarestis, kahtlustatuna rahapesus.

Sellist jõulist käitumist rikkurite suhtes pole Venemaal nähtud pärast naftafirma Jukose omaniku Mihhail Hodorkovski vahistamist 11 aastat tagasi.

Vladimir Jevtušenkov oli veel kevadel Venemaa rikaste edetabelis 15. mees, umbes üheksa miljardi dollari (6,9 miljardit euro) suuruse varandusega. Tema edu aluseks oli 1990. aastate lõpus ja 2000. aastate alguses telekommunikatsiooniäri ja väga lähedane tutvus tollase kõikvõimsa Moskva linnapea Juri Lužkoviga, kes oli ta iganädalane tennisemängupartner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles