Rattamaratoni võitjad läbi aegade lähevad ka tänavu rajale

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Neid võitjaid, kes ka tänavu sõitma asuvad, on kuus: neli meest ja kaks naist. Osa võitjatest läheb rada mõnuga läbi sõitma, linnulaulu kuulama ja loodust nautima. Teised aga pole maha matnud mõtteid kuldsest medalist – kellele on see siis teine või kolmas, kellele vaat et neljas.

Rattamaratoni esimesed võitjad Alges Maasikmets ja Riina Toomis meenutavad, et algusaegadel polnud maraton nüüdsega võrreldes niivõrd populaarne ja statistika kinnitab nende sõnu.

Esimesest rattamaratonist 1998. aastal võttis osa 1136 inimest. Registreerunuid oli rohkem – 1211. Pikema distantsi ehk 63 kilomeetrit lõpetasid 777 meest ja 54 naist; lühema distantsi ehk 31 kilomeetrit 305 sõitjat, kellest 76 olid naised. Pikemal distantsil osales 11 välismaalast, lühemal mitte ühtegi. Koos tillusõidu ja minimaratoniga osales esimesel maratonil 1264 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles